Image

Polishus blir lägenheter – avtal klart

Bostäder Riksbyggen kommer att omvandla det gamla Polishuset på Davidshall i centrala Malmö till 122 lägenheter. Nu har Riksbyggen tecknat samverkansavtal med BAB Byggtjänst för genomförande av projektet.
Publicerad den 29 Maj 2018
Davidshall. Bild: Riksbyggen
Davidshall.

Säljstart för BRF Neo Davidshall sker under hösten 2018.

– Vi vill skapa lägenheter utöver det vanliga på Davidshall. Det kommer att bli både helt nya och yteffektiva lägenheter blandat med gamla härliga lägenheter som med dagens nya byggkrav och stort fokus på hållbarhet blir unika i området, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Till exempel återanvänds gammalt material från Polishuset.

– Det känns väldigt tryggt att kunna knyta till sig en stabil partner som BAB Byggtjänst i ett så viktigt projekt som detta, säger Emil Nilsson.

Riksbyggen bygger för många olika målgrupper i Malmö, både hyres- och bostadsrätter.

– De senaste åren har Riksbyggen byggt cirka 350 bostadsrätter och 200 hyresrätter i Malmö och vi kommer att fortsatt hålla en hög byggtakt, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens affärsområde Bostad Syd.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige