Image
P-G Persson.
P-G Persson. Bild: Marie Ullnert

Platzer hyr ut till Volvo Cars – byggstartar logistikprojekt

Uthyrning Platzer har tecknat avtal med Volvo Cars om 8 500 kvadratmeter logistikyta på fastigheten Syrhåla 3:1 på Hisingen i Göteborg. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga och planerat tillträde den 1 oktober 2023. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good eller Miljöbyggnad Silver. Uthyrningen är en del i en större logistikanläggning om totalt 20 500 kvadratmeter som Platzer nu byggstartar.
Publicerad den 5 Juli 2022
Annons
Image

Logistikprojektet är den andra nybyggnationen på Syrhåla 3:1, sedan tidigare uppförs en logistikanläggning om 21 000 kvadratmeter LOA för en tredjepartslogistiker på platsen. De två logistiksatsningarna gör att fastighetens totala byggrätt om 42 000 kvadratmeter LOA är fullt utnyttjad. Nu kvarstår endast en yta om 12 000 kvadratmeter LOA att hyra ut i byggnaden som uppförs i och med uthyrningen till Volvo Cars.
– Vår positionering på marknaden har möjliggjort att vi har kunnat skräddarsy ett upplägg för Volvo Cars som nu inte bara etablerar sig i vårt JV Sörred Logistikpark utan även på fastigheten Syrhåla 3:1 som vi utvecklar i egen regi. När jag ser tillbaka på ett halvår med flera stora uthyrningar inom vårt affärsområde industri/logistik kan jag med stolthet konstatera att vi har nått vårt mål om att bli en av Göteborgs största projektutvecklare och fastighetsägare inom logistiksegmentet. Samtidigt har vi fler markområden att arbeta vidare med, något som är positivt när vi blickar framåt med en logistikmarknad under fortsatt högtryck, säger P-G Persson vd på Platzer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige