Image

Planerar stora projektaffärer i Göteborg

Transaktioner För att öka takten i projektutvecklingen har NCC och Platzer tecknat en avsiktsförklaring om en affär där parterna avser att utveckla projekt i Gårda och Mölndal.
Publicerad den 1 Februari 2017

NCC köper in sig i Platzers 30-våningsprojekt vid Ullevimotet i Gårda. Projektet utvecklas tillsammans och NCC säljer därefter tillbaka sin del av den färdigutvecklade fastigheten till Platzer.

I Gårda finns fler planer på höga byggnader, vilket ger en helhet som tillsammans skapar ett levande, urbant och inspirerande område. Totalt tillskapas cirka 30 000 kvadratmeter service- och kontorsyta. Detaljplanearbetet pågår och möjlig byggstart är i början av 2018.

Nästa del i affären är att Platzer avser att köpa 30 000 kvadratmeter av NCC i Mölndals innerstad när de är färdigutvecklade.

Parterna har för avsikt att skriva bindande avtal under första kvartalet 2017.

- En viktig ambition för NCC är att skapa hållbara och levande stadsdelar som känns attraktiva, trivsamma med en unik identitet. I utvecklingen av Mölndals innerstad har vi precis färdigställt SCA:s nya kontor och Gallerian blir färdig till hösten 2018. Vi har under många år arbetat med stadsutveckling och glädjer oss att Platzer nu vill vara med på resan i att skapa Mölndals nya Vardagsrum och vi ser fram emot att tillsammans med Platzer fortsätta driva utvecklingen av Gårda, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige