Image

Planarbetet för HSB Stockholms landmärke inlett

Bygg/Arkitektur HSB sätter full fart med arbetet med Jubileumsprojektet i Hagastaden. Inför att HSB Stockholm fyller 100 år förverkligar medlemsorganisationen tillsammans med Stockholms stad visionerna för det nya landmärket mot Hagaparken och Norrtull.
Publicerad den 29 Januari 2018
HSB Stockholm planerar för nytt landmärke mot Hagaparken och Norrtull. Bild: Lennart Johansson, Stockholms stad
HSB Stockholm planerar för nytt landmärke mot Hagaparken och Norrtull.

HSB och Stockholms stad påbörjar arbetet med planprocessen för kvarteret närmast Hagaparken, ett kvarter som med ett öppet läge mot Hagaparken och Norrtull kommer att ge området där Stockholm och Solna möts en tydlig profil.

– Med direktanknytning till Hagaparken och staden är det här ett fantastiskt läge och vi är otroligt glada över att ha fått markanvisningen. Det är en tydlig signal om att HSB är en viktig samarbetspartner för Stockholms stad och en betydelsefull samhällsbyggare. Med Jubileumsprojektet gör vi en stor och spännande satsning, som markerar att vi under snart ett sekel framgångsrikt utvecklat ”det goda boendet” i Stockholm, säger Stig Ahlén, vice vd på HSB Bostad.

Utifrån de bidrag som inkom i HSB:s parallella uppdrag ”HSB Stockholm 2023", däribland det vinnande bidraget från arkitektkontoren C.F. Möller och Dinell Johansson, har HSB utarbetat en vision om Jubileumsprojektet och ett förslag som lett till markanvisningen.

Med det vinnande förslagets idé om framtidens boende som utgångspunkt blir nu nästa steg för HSB att vidareutveckla platsen i dialog med Stockholms stad. Projektet, som ska manifestera HSB Stockholms 100-årsjubileum, kommer att innehålla både bostäder och lokalytor. Beräknad projektstart är 2022.

Hagastaden är ett stadsutvecklingsprojekt vid gränsen mellan Stockholm och Solna. HSBs kvarter ligger strax intill Hagaparken och Norrtull. Visionen för området är att det ska vara en levande innerstadsdel med cirka 6 000 bostäder och 50 000 arbetsplatser.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige