Image

Peritas och RED satsar på handel i Sundsvall

Transaktioner Peritas och Rico Estate Development AB har tecknat ett avtal med NCC om att förvärva fastigheten Ljusta 2:13 beläget i östra Birsta i Sundsvall. Fastigheten har en markareal om cirka 55 000 kvadratmeter och en potentiell byggyta om cirka 18 000 kvadratmeter.
Publicerad den 13 Februari 2018

Fastigheten ligger intill Ica Maxi, XXL och Biltema.

- Vi ser framemot att utveckla detta område med RED till en handelsplats i Östra Birsta med goda kommunikationer och spännande butikskoncept. Detta är en satsning som kan stärka Birstas position som en av Sveriges största handelsplatser och skapa många nya jobb, inte minst för ungdomar, säger Petter Boström, vd för Peritas.

- Det finns en stor potential för en fastighet med detta handelsläge i Östra Birsta.
Vi har redan etablerat långtgående dialoger med väl utvalda detaljhandelsaktörer avseende området, där målet är att stärka upp externhandeln på den östra delen av Birsta. Planen är att redan hösten 2019 öppna upp portarna avseende den första etappen, säger Ronald Rico, vd, RED.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige