Image

Per Berggren slutar som vd för Hemsö

Bolag Efter sex år som vd för Hemsö har Per Berggren informerat styrelsen om att han avser att sluta vid årsskiftet.
Publicerad den 18 Mars 2016
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

Per Berggren kommer att vara kvar på sin post till en ny vd är utsedd och på plats.

– Jag har varit vd i stora fastighetsbolag i sammanlagt mer än 15 år. Nu vill jag tona ner det operativa arbetet för att istället utifrån en tydlig plan lägga min tid på styrelsearbete och andra uppdrag inom fastighetssektorn, säger Per Berggren.

Hemsö har under Per Berggrens ledning nästan dubblat fastighetsportföljen och gått från att vara en okänd uppstickare till ett etablerat och välkänt fastighetsbolag.

– Per Berggren har byggt Hemsö från grunden. På ett framgångsrikt sätt har han satt bolaget på kartan, inte bara i fastighetssverige utan även i Finland och Tyskland. Det är ett starkt och välrenommerat företag som Berggren kommer att lämna över, säger Hemsös styrelseordförande Pär Nuder.

Målet är att en ny vd ska tillträda vid årsskiftet, dock senast i samband med nästa års bolagsstämma.

– Styrelsen för Hemsö känner stor tillfredsställelse över att Berggren stannar kvar som vd tills en ersättare är utsedd. Rekryteringen till en av fastighetsbranschens mest attraktiva vd-tjänster har just inletts, avslutar Pär Nuder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige