Image

Peabskolan startar i ytterligare två städer

BYGG Höstterminen 2006 startade byggföretaget Peab en egen treårig fristående gymnasieutbildning för byggprogrammet i Ängelholm. Nu i höst etableras Peabskolan i Malmö och Solna enligt samma koncept.
Publicerad den 14 Augusti 2008

64 elever togs in på utbildningen i Ängelholm första läsåret, varav hälften var obehöriga, det vill säga att de inte var godkända i något av kärnämnena svenska, engelska och eller matematik. Erfarenheterna från Ängelholm var så positiva att satsningen nu alltså utökas.

I Malmö och Solna kommer Peabskolan nu i höst att ha 24 elever vardera, och i Ängelholm, där det tredje läsåret startar kommer det att finnas 100 elever.

I Peabskolan varvas den teoretiska utbildningen med praktik på någon av Peabs många arbetsplatser. Erfarenheterna från Ängelholm visar att många av eleverna blivit behöriga under utbildningens gång.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY