Image

Peab vinner anbudstävling

Bygg/Arkitektur Peab vann Skövdebostäders anbudstävling om bolagets del på Frostaliden. Nu börjar arbetet med att bearbeta och optimera förslaget innan ett kontrakt kan tecknas.
Publicerad den 10 November 2016

– Nu ska vi sätta oss ner med Peab och Studio Ekberg som är arkitekt i förslaget och titta mer ingående på detaljer och optimera det vinnande förslaget, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

Anbudstävlingen startade i våras och tre förslag lämnades in och sedan har en grundlig utvärderingsprocess genomförts och förslagen poängsatts utifrån vissa kriterier. Förslagen har bedömts utifrån gestaltning, kvalitets- och miljöegenskaper samt totalekonomi. Flest poäng fick alltså Peabs anbud.

– Att tävla på det här sättet ger en möjlighet att få in entreprenörernas kunskaper och kompetens i ett projekt och sätter också press på entreprenörerna att lämna bra anbud för helheten och tänka på alla delar så som konstruktion, gestaltning, kvalitet, miljö och totalekonomi, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY