Image

Peab utvecklar Södra Älvsborgs sjukhus

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag av Västfastigheter att bygga om och till delar av Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Kontraktssumman uppgår till drygt en miljard kronor och det hela förväntas stå klart under 2021.
Publicerad den 25 Oktober 2017

Det är infektionsenheten, psykiatrin och laboratoriemedicin på Södra Älvsborgs sjukhus som får en rejäl upprustning för att kunna möta dagens och framtidens behov inom sjukvården.

2016 gav regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen genomförandebeslut för tre stora investeringar i vården på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Nu startar Peab byggnationen som utförs i samverkansformen partnering i nära samarbete med beställare och slutkund.
Projektet omfattar ombyggnation inom befintliga sjukhusbyggnader samt två helt nya huskroppar. Den preliminära omfattningen är cirka 23 000 kvadratmeter nybyggnation och cirka 10 000 kvadratmeter ombyggnation.

– Detta är ett av Borås mest intressanta och viktiga projekt där stora och välbehövliga investeringar görs inom vården och dess lokaler. Efter ett mycket bra samarbete i den första fasen övergår vi nu i byggnationen, vilket känns oerhört bra, säger Stefan Lindvert, arbetschef på Peab i Borås.

Projektet orderanmäls under det fjärde kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY