Image

Peab tecknar ramavtal med Specialfastigheter

Bygg/Arkitektur Rikstäckande avtal gällande Specialfastigheters om- och tillbyggnadsprojekt över landet i hamn.
Publicerad den 8 December 2018

Peab Byggservice har, tillsammans med en handfull entreprenörer, tecknat ett rikstäckande avtal avseende enklare byggentreprenader till statliga Specialfastigheters om- och tillbyggnadsprojekt över landet.

Statliga Specialfastigheter, med kunder som Kriminalvården, Polisen och Försvarsmakten, har tecknat ett sjuårigt avtal med en handfull entreprenörer för ny-, om- och tillbyggnationer i ett fastighetsbestånd som uppgår till cirka 100 fastigheter spridda över ett 70-tal kommuner i landet. Totalt handlar det om cirka 200 projekt årligen under avtalsperioden.

I upphandlingen ställdes höga säkerhets- och skyddskrav samt stor erfarenhet av att utföra projekt i verksamheter som har pågående verksamhet 365 dagar om året och många gånger även dygnet runt.

Peab Byggservice, som fick högsta poäng av samtliga entreprenörer i upphandlingen, blev utvald leverantör i samtliga fyra zoner som upphandlingen gällde.

– Vi kände tidigt att Specialfastigheter står för mycket som kännetecknar Peab. De tänker långsiktigt, värdesätter kvalitet i utförandet och utstrålar ett stort mått av samarbete och kontinuitet. Specialfastigheter har också en genuin ambition att utveckla hållbarhetsarbetet. Det tycker vi är viktigt och helt i linje med vår koncerns ambitioner och målsättningar, säger Per Hylén, regionchef för Peab Byggservice.

Ramavtalet löper initialt i två år men kan förlängas ytterligare i två plus tre år.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige