Image

Peab och Tornet bygger på Lidingö

Bygg Idag tar Peab och Tornet det första spadtaget för 44 hyreslägenheter i Brevik på Lidingö. Det är första gången på länge som det byggs nya hyresrätter på Lidingö. De energismarta bostäderna beräknas vara klara under andra kvartalet 2013.
Publicerad den 23 Maj 2012

Projektet är resultatet av en markanvisningstävling som Tornet och Peab vann 2010. Lidingö Stad utsåg förslaget som vinnare med motiveringen att projektet har en god boendemiljö och blir ett nytt inslag i bebyggelsen på Lidingö.

- Miljön står i centrum för kvarteret Körsbärsträdet. Bostäderna får en låg energiförbrukning tack vare värmeåtervinning av från- och tilluften, och husen placeras så att de vackra träden på den naturbevuxna tomten kan behållas, säger Fredrik Furgårdh, arbetschef på Peab.

Projektet innebär en nybyggnad av sex tvåvåningshus med totalt 44 lägenheter. Kontraktssumman är cirka 50 miljoner kronor.

- Efterfrågan på hyresrätter är stor och det är en boendeform som behövs, både nu och för kommande generationer. Kvarteret Körsbärsträdet är ett småskaligt projekt som passar väl in i omgivningarna och bidrar till ökad dynamik på den lokala bostadsmarknaden, säger Göran Wendel, vd för Tornet Bostadsproduktion.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige