Image

Peab får renoveringsuppdrag av Helsingborgshem

Bygg/Arkitektur Helsingborgshem låter rusta upp fyra niovåningshus om totalt 264 lägenheter i Närlunda, Helsingborg. Peab har fått uppdraget och kontraktssumman uppgår till cirka 140 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Oktober 2014

Peabs uppdrag är att byta fasader, balkonger samt upprusta entréer och tvättstugor. Alla lägenheter kommer få nya badrum. Hyresgästerna kommer kunna bo kvar under upprustningstiden.

- Upprustningen är en del av en större satsning på bostadsområdet Närlunda. Genom bland annat renoveringar och satsningar på utemiljön vill vi utveckla de kvaliteter som finns på området. Målsättning är att öka trivseln för både dagens och morgondagens hyresgäster, säger Anders Eriksson, projektledare Helsingborgshem.

Byggstart planeras till början av 2015 och arbetet beräknas pågå i cirka två år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige