Image
Bild: Peab

Peab drar igång projektet Kokpunkten

Bygg I går berättade vi att Kungsleden säljer sin del i Kokpunkten i Västerås till Peab. Nu går Peab ut med sina planer för det gamla ångkraftverket. - Detta är ett av Sveriges mest spännande fastighetsutvecklingsprojekt, säger Tomas Anderson, vd för Peab Bostad.
Publicerad den 13 April 2011
Peab drar nu igång projektet Kokpunkten. Bild: Peab. Bild: Peab
Peab drar nu igång projektet Kokpunkten. Bild: Peab.

Det handlar om ett stort upplevelsecenter. Första etappen består av ett upplevelsebad, men i kommande etapper finns planer på exempelvis gym, hotell och ett energicentrum där man erbjuder upplevelser, experiment och lärande kring intelligent energianvändning och klimatfrågor. I poollandskapet kommer man att använda sig av digital teknik för att skapa föränderliga miljöer.

Peab och Västerås stad har tecknat ett samarbetsavtal, som innebär att kommunen kommer att stå för en viss del av driften av anläggningen under en inledande 25-årsperiod.
Före sommaren ska det första spadtaget för badet tas. Projektet startas på allvar under hösten 2011. Badet kommer att öppna för allmänheten 2014.

Ångkraftverket var i drift 1917 till 1979 och var då knutpunkten för energiförsörjningen till södra Sverige. 1998 övertog Peab fastigheten, och redan 2005 presenterade man den konceptidé som man nu sjösätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY