Image
Norra Europas största lager ska bli ännu större.
Norra Europas största lager ska bli ännu större. Bild: Jula

Peab bygger ut Julas jättelager

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ut butikskedjan Julas centrallager i Skara med 27 500 kvadratmeter. Kontraktssumman uppgår till 114 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Januari 2020

Jula expanderar sin lagerverksamhet i Skara och Peab har fått uppdraget att som totalentreprenör utföra tillbyggnationen.

– Vi är väldigt glada över det här uppdraget och vi tror på Skara som tillväxtort. Jula är en stor och viktig aktör i Skara och det är roligt att tillsammans med dem kunna bidra till att utveckla Skaraborg, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

Julas centrallager är redan idag norra Europas största lager med sina 150 000 kvadratmeter och ska nu växa med ytterligare 27 500 kvadratmeter.
– Det har varit ett stort intresse för att få bygga ut vårt centrallager, vilket är glädjande. Det känns också bra att det nu blir Peab som bygger, en aktör som känner oss och våra förhållanden, säger Lennart Karlsson, vd för Jula Logistics.

Uppdraget har byggstart under första kvartalet 2020 med beräknat färdigställande i början av 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY