Image

Peab bygger Stockholm Klara - för 1,4 miljarder kronor

BYGG Peab har fått uppdraget att uppföra ett av de mest unika fastighetsprojekten i norra Europa – nya Stockholm Klara Kontor, Hotell och Konferens vid Klarabergsviadukten 63 i centrala Stockholm.
Publicerad den 7 November 2007

Fastigheten ligger i Stockholms hetaste område i direkt anslutning till Riddarfjärden, mellan World Trade Center och Stockholms Stadshus, och med utsikt över Söders höjder och Gamla Stan.
Uppdraget omfattar nybyggnad av kontor om cirka 34 000 kvadratmeter, nybyggnad av hotell om cirka 20 500 kvadratmeter och 418 rum samt nybyggnad av kongressanläggning om cirka 20 000 kvadratmeter med plats för cirka 3 000 åhörare i biosittning.
Beställare är fastighetsbolaget Norrmalm 43 Stockholm AB och den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1 400 miljoner kronor.
– Vi vill bygga en av världens mest attraktiva anläggningar för stora konferenser och kongresser mitt i det centrala Stockholm. Uppdraget har vi gett till Peab för vi är övertygade om att de kommer att kunna genomföra de mycket avancerade tekniska lösningar, med avseende på både teknik och miljö, som ingår i projektet, säger byggherren Christer Olofsson, Norrmalm 43, i en kommentar.
Färdigställandet är beräknat till slutet av 2010.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige