Image
Peab bygger ny travanläggning i Norge.
Peab bygger ny travanläggning i Norge. Bild: Selberg Arkitekter/Midt-Norge Travförbund

Peab bygger ny travanläggning i Norge

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny travanläggning vid Fannrem i Orklands kommun i Trøndelag. Beställare är Leangentravets Eiendom och kontraktssumman uppgår till 100 miljoner norska kronor.
Publicerad den 8 Mars 2021

Nu startar byggnationen av den nya travanläggningen Arena Midt-Norge vid Fannrem i Orklands kommun i Trøndelag. Travbanan blir 1 100 meter lång och får en bredd på 19 till 22,2 meter. I anslutning till travbanan byggs säkerhetsspår med en bredd på 4 meter, ett dike med en bredd på 4 meter och en uppvärmningsbana på 10 meter. Det är Peabbolaget Solberg Maskin som har valts som totalentreprenör för byggnation av infrastruktur och travbana.
– Vi är väldigt stolta över det här uppdraget där vi verkligen kan dra nytta av bredden i våra medarbetares yrkeskunskaper. Det känns fantastiskt att vi får vara med och bygga en bra arena för både tävlande och allmänhet, säger Olle Eurenius, avdelningschef på Peab.

I uppdraget ingår även markarbete, vägar, gångvägar och hästvägar samt stängsel, belysning, VA-anläggningar och infrastruktur för högspänning, el och informations- och kommunikationsteknik.

Arbetet startar omgående och travbanan ska vara klar att öppna 2021. Hela projektet ska vara klart i juni 2022. Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY