Image

Peab bygger hyresrätter åt Tornet

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 358 nya hyresrätter i Stockholm/Mälardalen, Öresundsregionen och Göteborgsområdet. Beställare är Tornet Bostadsproduktion och kontraktssumman uppgår till 410 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Mars 2013

Av hyresrätterna kommer 89 att byggas i Malmö, 74 i Helsingborg, 80 i Västerås, 71 i Göteborg och 44 på Lidingö. Projekten har byggstartats och de beräknas ta mellan 15-18 månader att färdigställa.

Många av de påbörjade hyresrätterna byggs med Peab PGS byggsystem, vilket innebär att resultatet blir en kostnadseffektiv byggprocess med attraktiva, energisnåla och miljövänliga bostäder

Utöver arbetet med de redan påbörjade hyresrätterna, pågår planering för produktion av ytterligare cirka 500 hyresrätter i storstadsområdena.

- Efterfrågan på hyresrätter i bra lägen ökar. Det är därför angeläget att vi tillsammans med Tornet kan förse marknaden med alternativ till rimliga boendekostnader, säger Peabs koncernchef Jan Johansson.

Tornet Bostadsproduktion AB ägs till 62 procent av Tornet AB och till 19 procent vardera av Folksam och Riksbyggen.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Företaget minskade risken för arbetsplatsolyckor tack vare nudging

Bygg/Arkitektur Med enkla medel och en knuff i rätt riktning har Wästbygg lyckats ändra attityden kring säkerhet ute på byggena. Nu heter det "aj!" och "oj!" när man lämnar in ett tillbud, något som fått rapporteringen att öka med 87 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY