Image
Irstaskolan i Västerås.
Irstaskolan i Västerås. Bild: Archus Arkitekter

Peab bygger högstadieskola i Västerås

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en årskurs 7-9 skola i Irsta, Västerås. Beställare är Västerås stad och kontraktssumman uppgår till 196 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Februari 2020

På en yta av drygt 6000 kvadratmeter ska Peab bygga en ny högstadieskola i stadsdelen Irsta i Västerås. Projektet omfattar även rivning i flera etapper av den befintliga Irstaskolan samt anläggning av en ny skolgård, bland annat med en konstgräsplan.

Detta är den andra etappen i nybyggnationen av Irstaskolan. Den första etappen som innefattade en ny byggnad för förskoleklass till och med årskurs 6 färdigställs i maj 2020. Under sommarlovet rivs den gamla F-6 skolan och på den platsen ska den nya skolan (årskurs 7-9) byggas. På så vis kan eleverna gå kvar i sina befintliga lokaler. Den gamla högstadieskolan rivs i ett senare skede när den nya skolan står klar.

Miljön är i fokus under byggnationen och projektet kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad silver. Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under sommaren 2020 och det beräknas vara klart i sin helhet under 2023. Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2020.
– Det är oerhört roligt att få vara med och bygga en högstadieskola som ska hålla i många generationer framöver. Vi på Peab har stor erfarenhet av att bygga skolor och vi tar med oss kunskap in i det här projektet som gör att vi hittar de bästa lösningarna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige