Image

Peab bygger GreenBuildings

BOLAG Peab har blivit GreenBuilding-partner sedan bolagets kontorsprojekt Haga Vinge i Solna och köpcentret/kontorshuset Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm har GreenBuilding-certifierats.
Publicerad den 19 December 2008

Det innebär att Peab åtagit sig att producera båda fastigheterna med 25 procent lägre energianvändning än motsvarande konventionella byggnader.

- Att utveckla energismarta kontorshus och bli en GreenBuilding Partner visar att vi jobbar rätt med vårt kontinuerligt pågående miljöarbete, säger Göran Westerfors, miljöchef i Peab.

Haga Vinge, ett kontorsprojekt i Solna som ännu är i planeringsstadiet, beräknas använda 73 kWh/kvadratmeter och år vilket är 56 procent av Boverkets byggregler för den specifika byggnaden.

Lindhagen (Paradiset 29, tidigare Skogaholmsbageriet), som uppförs tillsammans med Fabege via bolaget Zeolit Exploaterings AB, beräknas använda 89 kWh/kvadratmeter och år vilket är 75 procent av Boverkets byggregler för den specifika byggnaden.

GreenBuilding lanserades år 2004 av EU-kommissionen för att kunna kvalitetsmärka energieffektiva byggnader. Programmet uppmanar ägare till andra fastigheter än bostäder att, på frivillig basis, effektivisera energianvändningen i sina byggnader inom en eller flera tekniska discipliner. Ett av målen med GreenBuilding är att minska utsläppen av koldioxid.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige