Image
Peab har fått i uppdrag att bygga projektet Herkules Park i Hjellevannet i Skien.
Peab har fått i uppdrag att bygga projektet Herkules Park i Hjellevannet i Skien. Bild: Arkitektkontoret Point

Peab bygger för över hundra miljoner i Norge

Bostäder Peab har fått i uppdrag att bygga 40 nya lägenheter vid Hjellevannet i Skien. Beställare är Klosterfoss Utvikling och kontraktssumman uppgår till 119 miljoner norska kronor.
Publicerad den 21 September 2021

Klosterfoss Utvikling, som ägs av Citycon och Peab Eiendomsutvikling, ligger bakom utvecklingen av Herkules Park och har under det senaste årtiondet byggt 160 bostäder i området. Nu ska två sexvåningshus med 40 lägenheter med ett till fyra sovrum och ett garage med 42 parkeringsplatser byggas.

– Vi är redo att börja med det här projektet. Markförhållandena är bra och vi ser framför oss en effektiv byggprocess med hög kvalitet i leveransen. Vi utför allt snickeriarbete och delar av betongarbetet med våra egna yrkesarbetare och vi kommer att ha lärlingar i projektet, säger Terje Kaasa Larsen, regionchef på Peab i Norge.

– Vi upplever att bostadsprojekten i det här området har varit populära och att människor trivs. Vi vill tillföra värde till lokalsamhällena genom att bygga bostäder i anslutning till centra som innehåller mötesplatser, hälsovård och shoppingmöjligheter, säger Citycons kommersiella direktör, Håkon Tuv Dalland.

Projektet är en totalentreprenad med start i september 2021. Lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning före sommaren 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att dotterbolaget K-Prefab tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jacob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY