Image

Patriam förvärvar projekt i Sollentuna

Transaktioner Bostadsutvecklingsbolaget Patriam förvärvar ett projekt med 150 lägenheter i Edsviken, Sollentuna kommun.
Publicerad den 7 September 2015

Bostadsrätterna kommer att uppföras i ett av de mest attraktiva lägena i Sollentuna med full service, handel, rekreation och kommunikation på ett par minuters promenadavstånd. Projektet ligger vid Edsvikens villaområde i nära anslutning till öppna gröna ytor, bad, båtliv och promenadstråk. På vintern är det lika nära till skidspår, backar och sjöisar.

– Vi ser fram emot att påbörja ett premiumprojekt i Sollentuna. De ligger i linje med vår strategi att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholmsområdet, säger Andreas Holmberg, vd på Patriam.

Patriam har just nu över 700 lägenheter planerade i flera attraktiva områden, bland annat på Gärdet och Stocksund i Danderyd.

– Vi lägger stor vikt vid att skapa harmoni mellan omgivningarna, arkitekturen och materialvalen. Helhetstänket är viktigt för oss. Patriam Edsviken blir helt enkelt ett modernt boende i samma anda som våra övriga projekt, säger Andreas Holmberg.

Patriam grundades 2014 och ingår i Ebabkoncernen. I ryggen har man flera tusen lägenheter och specialistkompetensen inom energi- och miljöbyggnad. Från år 2020 är målet för Patriam att producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige