Image
Liia Nõu, vd för Pandox.
Liia Nõu, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox vinner tvist mot Skatteverket

Juridik Förvaltningsrätten i Stockholm har nu meddelat dom och bifallit Pandox talan i bolagets tvist med Skatteverket. Domen innebär att den beskattningshöjning som Skatteverket beslutade om 2019 undanröjs.
Publicerad den 28 Februari 2022

Pandox har under prövningen i förvaltningsrätten haft anstånd med betalningen av den tillkommande skatten med anledning av osäkerheten om prövningens rättsliga utfall. Skattetvisten har gällt koncernens internprissättning.
Förvaltningsrätten delar Pandox uppfattning att koncernen har hanterat sin internprissättning korrekt. Skatteverket meddelade under den muntliga förhandlingen i förvaltningsrätten att de gav Pandox rätt i frågan om skattetillägg om cirka 53 miljoner kronor, varvid skattetillägget avskrevs i sin helhet. Pandox har inte reserverat för några skattekostnader avseende det aktuella målet.

Om Skatteverket skulle överklaga är det Pandox bedömning att Kammarrätten kommer att fastställa förvaltningsrättens dom. Även om Skatteverket vid ett eventuellt överklagande skulle vinna framgång i kammarrätten är effekten för bolagets del ändå begränsad då Sverige har ingått dubbelbeskattningsavtal med samtliga länder som höjningen är hänförlig till, vilka undanröjer den dubbelbeskattning som Skatteverkets beslut innebär.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige