Image

Pandox tar över driften av hotell

Bygg/Arkitektur Pandox Operations har ingått avtal med Nordic Choice Hotels om att från och med september ta över driften av Quality Hotel & Resort Hafjell (Øyer), en hotellfastighet som Pandox sedan tidigare äger.
Publicerad den 12 Februari 2016

– När vår partner Nordic Choice Hotels beslutade att inte förlänga hyresavtalet på fastigheten var det naturligt för Pandox att överväga olika alternativ, däribland möjligheten att konvertera hotellfastigheten till lägenheter. I linje med Pandox strategi för att säkerställa hotellfastighetens värde och utveckling har vi valt att ta över driften av hotellet, säger Helge Krogsbøl, Vice President Pandox Operations Scandinavia.

Hafjell ger, tillsammans med tidigare övertagna Lillehammer Hotel och Thon Hotel Fagernes, Pandox en stark position på det norska inlandet, en hotellmarknad som under senare år haft en positiv utveckling och bedöms ha goda förutsättningar kommande år.

Quality Hotel & Resort Hafjell har ett centralt läge i Øyer vid Hafjells Alpincenter med närhet till butiker och restauranger, fina längdspår och skidbackar samt Hunderfossens Familjepark. Hotellet har 210 rum, relaxavdelning, restaurang samt goda konferensfaciliteter.

Pandox övertar driften den 1 september 2016 och omklassificerar då hotellet från Fastighetsförvaltning till Operatörsverksamhet.

I ”Inbjudan till förvärv av B-aktier i Pandox Aktiebolag (publ) (sid 58 svensk version, sid 54 engelsk version) beskrivs planerna på att konvertera hotellfastigheten till cirka 100 lägenheter vid hyresavtalets utgång den 31 augusti 2016. Pandox har nu beslutat att driva hotellet vidare istället för att genomföra en sådan konvertering.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige