Image

Pandox på väg till börsen

Bolag Pandox utvärderar en notering på Nasdaq Stockholm. Om förutsättningarna bedöms som rätta kan en notering komma att ske under 2015.
Publicerad den 12 Mars 2015
Anders Nissen. Bild: Pandox
Anders Nissen.

Pandox ägs sedan 2004 av de norska företagen Eiendomsspar AS, CGS Holding AB (ursprungligen Sundt AS) och Helene Sundt AS (ursprungligen Sundt AS) då de tillsammans köpte ut bolaget från Stockholmsbörsen.

Under deras ägarskap och med hjälp av Pandox medarbetare har marknadsvärdet på Pandox fastighetsportfölj ökat från cirka sex miljarder svenska kronor till ungefär 27 miljarder kronor vid utgången av 2014.

Pandox har under de här åren utvecklats till ett av de ledande företagen på marknaden för hotell och hotellfastigheter i Europa.

- Tillväxtstrategin och värdetillväxten har tillsammans med timingen gjort Pandox till en mycket god investering. Den skickliga ledningen och de hängivna anställda i Pandox har varit starkt bidragande i byggandet av detta förstklassiga bolag, säger Christian Ringnes, styrelseordförande i Pandox.

- Om vi bestämmer oss för att gå vidare med en börsnotering ser vi fram emot att erbjuda nya aktieägare möjligheten att ta del av den fortsatta värdetillväxten i Pandox. Även om vår andel av ägandet i bolaget kommer att minska är det nuvarande ägares avsikt att kvarstå som långsiktiga aktieägare, säger Christian Ringnes.

Pandox bildades 1995, då med enbart 18 hotellfastigheter i portföljen. Sedan dess har bolaget utvecklat verksamheten till att omfatta tre affärsområden: hotellfastigheter, hotelldrift och hotellförvaltning.

- Vi är stolta över vad vi har åstadkommit i form av tillväxt och ökat kassaflöde. Vår strategi att förvärva underpresterande hotell med attraktiva lägen och därefter utveckla dem till sin fulla potential fortsätter att var en mycket lönsam affär. En börsnotering och en återkomst för bolaget till Stockholmsbörsen skulle innebära ytterligare en milstolpe i Pandox snart 20-åriga historia, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige