Image
Anders Nissen, vd för Pandox.
Anders Nissen, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox miljardköper i Tyskland

Transaktioner Pandox köper tre hotellfastigheter i Augsburg, Erfurt och Dortmund i Tyskland med totalt 565 rum. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 103 miljoner euro, exklusive minoritet.
Publicerad den 18 Juni 2019

Förvärvet finansieras av befintliga kreditfaciliteter. Hotellen kommer att drivas av hotelloperatören HR Group under långa omsättningsbaserade hyresavtal. Hotellen förväntas 2019 bidra med cirka 5,5 miljoner euro i hyresintäkter och 5,0 miljoner euro i driftnetto, mätt i årstakt. Förvärvet förväntas slutföras i det tredje kvartalet 2019.

– Förvärvet är industriellt riktigt och bidrar till att ytterligare diversifiera Pandox portfölj både geografiskt och varumärkesmässigt. Hotellfastigheterna har goda lägen i stabila inhemska städer i Tyskland och drivs huvudsakligen av inhemsk efterfrågan med god balans mellan affärs-, mötes- och fritidssegmenten. Hotellen är fullservicehotell i det övre mellanprissegmentet med goda gästomdömen och en genomsnittsstorlek om 188 rum, säger Anders Nissen, CEO för Pandox.

– HR Group är nöjda med att få Pandox som strategisk partner för de tre hotellfastigheterna. Transaktionen är en milstolpe i vårt företags historia och starten på ett långsiktigt partnerskap med ett av de ledande hotellfastighetsbolagen i norra Europa. Vi är glada över att fortsätta driften av de tre hotellen och att sträva efter en stark prestation och gästupplevelse med våra team. Vi ser fram emot ytterligare samarbeten för gemensam och löpande tillväxt, säger Ruslan Husry, CEO för HR Group.

Transaktionen sker genom förvärv av aktier i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 103 miljoner euro på skuldfri basis. Den förvärvade portföljen har ett direktavkastningskrav på cirka 5,7 procent före transaktionskostnader. Säljare är HR Group som även kvarstår som minoritetsägare till 5,1 procent.

HR Group kommer att driva hotellen under omsättningsbaserade hyresavtal med en löptid på 20 år under det välkända tyska varumärket Dorint Hotels & Resorts. Hyresgästen har ett långtgående ansvar för underhåll, reparation och investeringar i fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige