Image

Pandox köper hotell i Bryssel

Transaktioner Pandox avser förvärva Silken Berlaymont i Bryssel. Hotellet är ett fullserviceshotell med 212 rum och köpeskillingen uppgår till cirka 315 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2017
Anders Nissen. Bild: Pandox
Anders Nissen.

Affären förväntas slutföras och tillträde ske i slutet av maj 2017 och hotellet kommer då att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet.

– Förvärvet av Silken Berlaymont är industriellt riktigt och görs på en attraktiv värdering. Hotellet är positionerat i en delmarknad med goda snittpriser och stabil grundbeläggning. Hotellprodukten är underpresterande och erbjuder god förbättringspotential med stöd av bland annat sitt starka läge nära EU-kommissionen med goda kommunikationer både till city och till flygplats. Hotellfastigheten tillför ytterligare värde till Pandox redan starka hotellportfölj i Bryssel, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

Pandox kommer även att investera i uppgradering av rum, korridorer, publika ytor samt mötesavdelning. Säljare är Hotel Berlaymont SA/Urvasco Hotel SA via konkursförvaltare där Pandox erhållit nödvändigt domstolsbeslut för att ingå avtal om förvärv av hotellet. Hotellet kommer initialt att drivas under ett eget oberoende varumärke.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige