Image
Anders Nissen, vd för Pandox.
Anders Nissen, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox justerar utdelningspolicy

Bolag Pandox sänker sin utdelningsandel till 30–50 procent av total cash earnings med en genomsnittlig utdelningsandel på 40 procent.
Publicerad den 9 Maj 2019

Tidigare var utdelningsandelen 40–60 procent med en genomsnittlig utdelningsandel på 50 procent.

Pandox definierar total cash earning som EBITDA plus finansiella intäkter, minus finansiella kostnader, finansiella kostnader avseende nyttjanderättstillgångar enligt IFRS 16 och aktuell skatt.

Pandox ledning och styrelse bedömer att den nya utdelningspolicyn kommer att bidra positivt till företagets möjligheter att skapa tillväxt och aktieägarvärde på en växande hotellmarknad.

Pandox kapitalstrukturmål är oförändrat en belåningsgrad på 45-60 procent, beroende på marknadsutveckling och rådande möjligheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige