Image
Vildmarkshotellet.
Vildmarkshotellet. Bild: Kolmården

Pandox investerar 100 miljoner i Vildmarkshotellet

Bygg/Arkitektur Under vintern har en omfattande ombyggnation genomförts av Vildmarkshotellet. I samband med om- och tillbyggnation får hotellet ett nytt koncept där äventyren och den omgivande naturen bjuds in och återspeglas i såväl inredning som aktiviteter och matupplevelse.
Publicerad den 31 Maj 2019

Vildmarkshotellets höga beläggning de senaste åren har medfört ett behov av en omfattande renovering och ombyggnation av hela hotellet. Totalt har man under vintern investerat cirka 100 miljoner i renoverade rum, lobbyytor, restauranger och utomhusmiljöer. I samband med om- och tillbyggnationen får hotellet ett helt nytt koncept där äventyret och den omgivande naturen återspeglas i såväl inredning som aktiviteter och matupplevelse.
– Vildmarkshotellet får en fantastisk atmosfär som harmoniserar med havet och vildmarken utanför. Att bo på hotellet blir en del i helhetsupplevelsen av Kolmården och en reseanledning i sig, säger vd:n Christine Karmfalk.

De senaste åren har gästerna på Vildmarkshotellet efterfrågat flera aktiviteter i Kolmårdsskogarna och möjligheten att utforska omgivningarna.
– Vi ser att olika utomhusaktiviteter kan komplettera besöket på hotellet och djurparken på ett naturligt sätt. Att paddla kajak, klättra längs Bråviksbranten och cykla längs mountainbikespår i skogen är några av aktiviteterna vi arbetar för att realisera i hotellets närområde, säger Christine Karmfalk.

På hotellet har det också skett en stor utveckling av restaurangen som till ytan byggts ut och öppnats upp mot utsikten över Bråviken. Dessutom har man skapat ännu en restaurang för att erbjuda möjligheten till fler matupplevelser och få en högre kapacitet.
– Matupplevelsen får en central roll i det nya hotellet. Vår förhoppning är att Vildmarkshotellet ska bli en naturlig mötesplats för såväl långväga gäster som de som bor alldeles i närheten, säger Christine Karmfalk.

Ombyggnation och utbyggnation har varit omfattande och innefattar såväl konferenslokaler, hotellrum, gym, lobby, lekrum och restauranger. Sedan innan finns ett spa med magisk utsikt över Bråviken och både inne- och utomhuspool.

Investeringen uppgår i cirka 100 miljoner och har genomförts av fastighetsägaren Pandox tillsammans med Kolmården som driver verksamheten. Ombyggnationen påbörjades under hösten 2018 och är klar för premiär den 5 juni 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige