Image

Överklagan försenar Citytunneln

JURIDIK Citytunnelns upphandling för järnvägstekniska installationer i projektets tunneldel har överklagats. Överklagan innebär att kontraktet som skrevs den 31 mars med Banverket Produktion tillsvidare är ogiltigt. Därmed blir sannolikt projektet försenat.
Publicerad den 16 April 2008

Det är Banverket Produktions konkurrent Balfour Beatty Rail AB som överklagat kontraktet för entreprenaden E308. Kontraktet omfattar järnvägstekniska installationer för sträckan från station Hyllie, genom tunnlarna och fram till och med den nya underjordiska stationen Malmö C Nedre. Balfour Beatty menar att upphandlingen som Banverket Produktion vann inte gick rätt till.

Citytunneln ska nu ge ett svar på överklagan till länsrätten i Dalarna som handlägger överklagan. Länsrättens prövning brukar normalt ta sex till åtta veckor. I väntan på länsrättens beslut är kontraktet mellan Citytunneln och Banverket Produktion inhiberat, det vill säga att det tillsvidare är ogiltigt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige