Image
Glada miner när Östersund utsågs till Årets Stadskärna
Glada miner när Östersund utsågs till Årets Stadskärna Bild: Svenska Stadskärnor

Östersund blev Årets Stadskärna 2019

Event Under onsdagskvällen fick Östersund ta emot Svenska Stadskärnors utmärkelse Årets Stadskärna 2019.
Publicerad den 23 Maj 2019

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Östersund har gjort på ett föredömligt sätt under många år, förklarar Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska Stadskärnor och tillika juryns ordförande.

Juryns motivering:
"Det är lätt att snabbt komma till tals och få sina idéer och planer hörda av staden. Samtidigt omvandlats projekt till ordinarie verksamhet med långsiktiga mål. Näringsliv och kommun likväl som civilsamhället är delaktiga, planen är klar och målen är tydliga. Något som leder till att galna idéer kan bli en innovativ verklighet till stor glädje för invånare och besökare. "Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om vår stad!"

– I år delar vi ut utmärkelsen Årets Stadskärna för 25:e året i rad. Den är tänkt att inspirera alla stadens intressenter att arbeta med utveckling av stadskärnan. De tre finalisterna är förebilder för alla andra städer och orter. Det är ett viktigt erkännande och en vinst i sig, eftersom det innebär att man ligger i framkant med sitt utvecklingsarbete och har stor påverkan på stadens attraktivitet, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

Övriga finalister var Karlskrona och Åmål.

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Organisationens främsta partners är SKL, Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige