Image

Oscar: tolv sålda lägenheter under Q1

Bolag Oscar Properties sålde tolv lägenheter och redovisar ett resultat på -3,23 kronor per aktie för årets första kvartal.
Publicerad den 27 April 2018
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

# Nettoomsättningen uppgick till 400,1 mkr (748,4).
# Rörelseresultatet uppgick till –56,3 mkr (426,6).
# Periodens resultat uppgick till –84,9 mkr (344,2).
# Resultat per stamaktie uppgick till –3,23 kronor (11,89).
# Likvida medel uppgick till 404,6 mkr (264,8)
# Antalet sålda bostäder uppgick till 12 (102).
# Antalet produktionsstartade bostäder uppgick till 0 (0).
# Antalet bostäder i pågående produktion ökade till 1 114 (1 047).

Vd Oscar Properties:
- Under årets första kvartal har vi sett en fortsatt avvaktande bostadsmarknad och även om intresset på våra visningar är stort så tar processerna längre tid. Antalet sålda bostäder under perioden är väsentligt lägre än motsvarande kvartal 2017, men måste ses i ljuset av att vi för närvarande har mycket få bostäder till försäljning. 93 procent av de bostäder vi färdigställer i år är sålda på bindande kontrakt, och i hela produktionen har vi en försäljningsgrad på 89 procent.

- Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till –56,3 mkr (426,6). Under perioden har vi utvärderat kostnadsprognoserna för samtliga pågående projekt. För fyra av dem har detta inneburit en justering uppåt, vilket påverkat resultatet negativt med cirka 48 mkr, medan övriga projekt bidrar med en vinst om cirka 37 mkr. Utöver detta tillkommer 19 mkr i kostnader för avslutade projekt. Till sist så påverkar den lägre försäljningstakten också resultatet. Detta är kostnader som hanteras av Oscar Properties och som därför inte påverkar bostadsrättsföreningar eller kunder. Efter kvartalets slut sålde vi penthouset i Norra Tornen Innovationen. Bostaden är spektakulär med utsikt i fyra väderstreck och inte mindre än nio terrasser. Priset uppgick till 66 mkr, vilket gör den till den dyraste lägenhet Oscar Properties någonsin sålt.

- Vi fortsätter att erbjuda verkligt unika bostäder, ritade av världsarkitekter och designade av vårt eget designteam, vilket ger stora möjligheter att fortsätta erbjuda en eftertraktad, helt unik, produkt. Vi följer kontinuerligt marknadspriserna i våra pågående projekt, det vill säga när köpare bestämmer sig för att sälja innan de flyttat in. Det vi sett under årets försäljningar är att dessa priser ligger i linje med priserna i de ekonomiska planer vi satt upp. Slutsatsen av detta är att våra priser fortfarande är marknadsmässiga, och försäljningarna stärker min tro på att det finns en fortsatt stark underliggande efterfrågan.

- 2018 kommer vi att hantera fler inflyttningar än någonsin tidigare. Dessa följer plan och ger slutköpeskillingar på 6,6 mdkr. På kort sikt är vår viktigaste uppgift att se till att dessa inflyttningar blir bra och att vi får många nöjda kunder. Vår största utmaning under året är försäljningen, så att vi i nästa steg kan komma igång att bygga nya bostäder. Under kvartalet tillträdde vi Unité i Norra Djurgårdsstaden där vi avser att bygga 46 lägenheter och Primus på Lilla Essingen där vi tillsammans med vår partner Starwood Capital Group planerar för 460 arkitektritade bostadsrätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige