Image
Jonas Hermansen blir vd för Norrterna, Oscar Properties – med vd Oscar Engelbert – nya bolag.
Jonas Hermansen blir vd för Norrterna, Oscar Properties – med vd Oscar Engelbert – nya bolag. Bild: Norrterna/Oscar Properties

Oscar startar nytt bolag

Bolag Oscar Properties startar Norrterna – ett nytt bolag inom Oscar Properties Holding som ska utveckla och bygga kvalitetsbostäder på expansiva orter runt om i Sverige till priser som konkurrerar med nybyggda hyresrätter. Vd för bolaget är Jonas Hermansen och målet är att snabbt växa bland de 243 kommuner som i dag har underskott av bostäder.
Publicerad den 9 April 2019

Produktionen kommer att ske i samarbete med olika markägare med målsättningen att bygga till ett pris som konkurrerar med nybyggda hyresrätter.
Bristen på bostäder är fortsatt stor, Boverket konstaterar att 243 kommuner uppger att de har bostadsunderskott samtidigt som byggstarterna minskat kraftigt i större kommuner utanför storstadsregionerna.

– Sverige behöver fler aktörer som tar ansvar för utvecklingen av bostäder till priser som passar för många, utan göra avkall på kvaliteten, säger Jonas Hermansen, vd för Norrterna.

Jonas Hermansen har en bakgrund inom industriell produktion och är utbildad inom byggande av hållbara stadsdelar. Han har arbetat på Oscar Properties sedan 2017 och har tidigare haft ledande befattningar inom Skanska.

– Det finns ett behov av fler bostäder och bättre bostadsalternativ. Vi för samtal med många kommuner runt om i Sverige och vi ser ett stort intresse och en stark efterfrågan, säger Jonas Hermansen.

Först ut är utvecklingen av bostäder i projekten Skogsbacken och Skogsläntan i Gullberna Park i Karlskrona, om sammanlagt 17 000 kvadratmeter BTA. Byggstart är planerad mot slutet av 2019 och projektet sker i samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget.

– I dagens marknad gäller det som bostadsutvecklare att hitta nya möjligheter. Genom att utveckla nya affärsområden inom Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa på. Med Norrterna ser vi en möjlighet att tillsammans med olika partners utveckla bostäder som kan göra en verklig skillnad, både för boende och för Oscar Properties, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de största ägarna i de noterade bolagen

Lista Fastighetssverige tittat närmare på vilka som äger mest av kapitalet i de noterade fastighetsbolagen på de två största listorna. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige