Image

Oscar säljer förvaltningsfastighet i Älvsjö

Transaktioner Oscar säljer skolfastigheten Stora Mans 1 i Älvsjö till Estea för 220 miljoner kronor.
Publicerad den 18 December 2017

Stora Mans är ett före detta sjukhus från förra sekelskiftet. Oscar Properties köpte fastigheten av Newcap AB i augusti 2015.

Försäljningspriset nu (220 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt) motsvarar det bokförda värdet.

De beräknade hyresintäkterna uppgår till cirka 15 miljoner kronor.

Fastigheten i Långbro Park i Älvsjö innefattar skol- och fritidsverksamhet och har en uthyrbar yta om cirka 7 600 kvadratmeter med full beläggning. Estea förväntas tillträda fastigheten den 28 december.

- Vi väljer att göra denna avyttring och därmed minska vår portfölj av förvaltningsfastigheter för att skapa utrymme att agera taktiskt framöver. Detta är i linje med tidigare kommunicerad strategi då vi vill stå väl rustade när intressanta affärsmöjligheter materialiserar sig framöver, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

- Vi är glada att genomföra ytterligare ett förvärv i Stockholm. Förvärvet kompletterar befintlig portfölj bra och vi ökar genom detta andelen hyresgäster med verksamheter inom vård, skola & omsorg, säger David Ekberg, transaktionschef Estea AB.

Nordier Property Advisors var säljarens rådgivare i transaktionen.

- Älvsjö är ett väldigt intressant område med goda kommunikationer och god miljö och kommer ha en stark utveckling framöver. Vi är tacksamma för förtroendet i denna affär, säger Mikael Wilton, partner, Nordier Property Advisors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en fastighetsrådgivare vars approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad. Vi arbetar alltid i små team, är snabba, lösningsorienterade och har ett engagemang utöver det vanliga.<br /> <br /> Nordiers transaktionsteam har lång erfarenhet av att genomföra olika typer av fastighetstransaktioner, såväl större portföljförsäljningar till mindre objekt på illikvida delmarknader. Vi är aktiva över hela Sverige.<br /> <br /> En omsorgsfull värdering är viktig för att du ska göra goda investeringar. Banker och fastighetsägare anlitar oss för värdering av samtliga typer av fastigheter.<br /> <br /> Nordiers team för Uthyrning & Utveckling har djup erfarenhet av strategier, rådgivning och genomförande inom uthyrning och etablering. Våra konsulter behärskar alla typer...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikern: Så stort är det asiatiska intresset för Sverige

Ekonomi/Finansiering Tom Leahy på Real Capital Analytics berättar för Fastighetssverige varför sydkoreanska investerare kommer öka sin exponering mot Europa och hur intressant Norden är för asiatiska investerare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY