Image

Oscar säljer för 745 miljoner till Capman

Transaktioner Oscar Properties säljer fastigheterna Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51 i Stockholm till Capman.
Publicerad den 4 December 2017
Annons
Image
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Oscar Properties väljer att sälja Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51 för att i högre grad fokusera på projekt vars genomförande ligger närmare i tiden. Fastigheterna är belägna nära Gärdets tunnelbanestation, bara två stationer från centrala Stockholm. Fastigheterna köptes från AFA Sjukförsäkring i april 2017 och ingår i planarbetet kring Södra Värtan. 

– Vi väljer att avyttra dessa fastigheter då vi vill stärka vår balansräkning och kassaberedskap inför kommande affärsmöjligheter. Det är ett strategiskt beslut då vi anser att utbudet av projekt med attraktiva värderingar kan komma att öka under den närmsta tiden framöver, vi kommer då ha mycket goda förutsättningar att agera när vi ser möjligheter på marknaden, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

– Vi är väldigt glada över att ha förvärvat dessa fastigheter, vilka är belägna i ett av Stockholms mest intressanta utvecklingsområden. Vi ser fram emot att arbeta aktivt med förvaltningen av de existerande byggnaderna och att, som en del i vår affärsplan, skapa attraktiva kontorslokaler i dessa, säger Anna Reuterskiöld, Investment Director på Capman Real Estate.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige