Image

Oscar Properties varslar

Bolag Bostadsutvecklaren fortsätter att anpassa sin verksamhet och lanserar ett besparingsprogram.
Publicerad den 12 December 2018
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

I fjorton års tid har Oscar Properties producerat unika bostäder i en egen klass. Tusentals människor bor idag i en bostad som bolaget producerat. För att möta den förändrade bostadsmarknaden har Oscar Properties utöver kärnaffären sedan tidigare berättat om nya tillväxtmöjligheter. Det gäller bostadsprojekt som har ställts om till kontorsprojekt, en satsning på kvalitetsbostäder till konkurrenskraftiga priser i svenska tillväxtorter och en satsning på företagsbostäder. Därutöver kommer Oscar Properties nu att genomföra ett besparingsprogram, genom att lägga ett varsel och minska omkostnader i sin övergripande verksamhet.

– Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan. Vi har lanserat flera nya vägar framåt samtidigt som vi håller fast vid vår kärnaffär men vill gentemot alla våra målgrupper, inte minst våra aktieägare, också säkerställa att vi driver vår löpande verksamhet så kostnadseffektivt som möjligt, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Besparingsprogrammet handlar dels om ett varsel på åtta tjänster inom Oscar Properties Förvaltning men också om andra besparingar. Målet är att minska de årliga kostnaderna med 30 miljoner kronor. Det kommer att tillkomma kostnader för omställningen under 2018.

– Det är med stor respekt för alla berörda kollegor som vi nu tvingas anpassa organisationen för våra framtida möjligheter, avslutar Oscar Engelbert.

Enligt allabolag.se hade Oscar Properties Förvaltning 65 anställda vid årsskiftet 2017/2018.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnolia storsatsar på nytt affärsområde

Bolag Magnolia Bostad har ett team som är helt dedikerat åt att få bolaget att växa inom samhällsfastigheter. För Fastighetssverige berättar affärsområdeschefen Catrin Viksten mer om satsningen – och vad som komma skall.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY