Image
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Oscar Properties miljardköper lager/logistik

Transaktioner Oscar Properties har tecknat avtal om förvärv för totalt 1 050 miljoner kronor. Portföljens totala driftnetto uppgår till cirka 64 miljoner kronor årligen.
Publicerad den 17 Maj 2022

Portföljen består av fem logistik- och industrifastigheter belägna i Falun, Hudiksvall, Kumla, Tranås och Växjö. Total uthyrbar area uppgår till 161 500 kvadratmeter. Portföljen har en WAULT om 6,1 år och förvärvet beräknas ge en ökad årlig intjäningsförmåga om 35 miljoner kronor.

Finansieringen planeras bestå av en kombination av skuldfinansiering och eget kapital. Oscar Properties har erhållit skuldfinansiering för portföljen med en årlig ränta om 3,5 procent. Tillträde sker under kvartal 3 2022.

– Genom detta förvärv agerar vi i linje med vår uttalade strategi. Vi växer inom logistik och industri och ökar samtidigt portföljens wault från 3,5 till 3,8. Portföljen har en stark hyresgäststruktur med stabila hyresgäster som suttit länge i fastigheterna. Hyrorna är kopplade till inflationen vilket är en trygghet i det inflationsläge vi befinner oss i idag. Vi har säkrat finansiering till en årlig ränta om 3,5 procent vilket är en styrka i denna marknad. På sikt sänker vi vår snittränta i portföljen. Förvärvet förväntas öka vår totala årliga intjäningsförmåga till 157,6 miljoner kronor, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige