Image

Oscar Properties går igång med Helix

Bygg/Arkitektur Oscar Properties tillträder marken och startar produktionen av Helix, en av byggnaderna i Norra Tornen som knyter samman Vasastaden och Hagastaden, och kan därmed börja vinstavräkna projektet.
Publicerad den 3 Juli 2017

Arbetet med Norra Tornen och de två byggnaderna Helix och Innovationen går framåt. Tornen är ritade av OMA, Office of Metropolitan Architecture, en av världens mest ansedda och prisbelönade arkitektfirmor. Oscar Properties har tillträtt marken till Helix, den andra byggnaden i Norra Tornen, och påbörjade samma dag markarbeten. Bolaget kan därmed vinstavräkna projektet från och med det andra kvartalet 2017.

- Detta är en milstolpe för Oscar Properties. Norra Tornen är ett stort projekt och vi är väldigt glada över att utvecklingen går framåt och att vi har tillträtt marken för Helix, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties tilldelades projektet 2013 av Stockholms stad genom en markanvisningstävlan. OMA, som ritat tornen, förenar arkitektur med forskning kring människor, samhälle och urbanism i sina projekt och vill flytta fram gränserna för samtidsarkitektur. Arkitekturen för Norra Tornen är både modernistisk men samtidigt human och harmoniserar väl med Vasastadens stenhus och dova färgpalett.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige