Image

Oscar Properties först i världen med e-handel av lägenheter

Bolag Oscar Properties lanserar nu en världsunik tjänst där kunder kan boka, köpa och betala sin nya lägenhet helt och hållet online.
Publicerad den 13 September 2018
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Näthandeln har förändrat hur vi konsumerar varor och tjänster, men större affärer har fortsatt att genomföras i fysiska möten – Oscar Properties tar nu kontraktskrivandet hem till kunden. I fastigheten Gasklockan kan kunder numer köpa lägenheter online, genom ett unikt samarbete med betalningstjänsten Trustly.

– Mäklare har alltid varit en viktig del av fastighetsbranschen, det kommer de fortsätta att vara, men samtidigt finns det kunder som vet vad de vill ha och som letar efter en snabbare och smidigare lösning. För dessa kunder har vi nu skapat möjligheten att köpa en lägenhet direkt på webben, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Oscar Properties nya e-handelssystem för lägenheter digitaliserar hela säljprocessen, kunden kan se lägenhetens utförande och design, skriva på alla nödvändiga kontrakt och genomföra betalningen online. En komplett köptjänst som Oscar Properties är ensamma om i världen.

– Idag förväntar sig människor en snabb och bekväm online-upplevelse, oavsett vilken produkt eller tjänst det handlar om. När det gäller överföringar mellan banker måste även säkerheten vara på högsta nivå. Trustlys beprövade betalningsmetod uppfyller alla säkerhetskrav och vi är glada att bidra till Oscar Properties ambition att revolutionera bostadsförsäljning, säger Johan Nord, CCO på Trustly.

För närvarande sker onlineförsäljning av lägenheter i Gasklockan, ett 28-våningars landmärke som Oscar Properties kommer att uppföra i Stockholm. I en undersökning bland de som ställt sig i kö för att köpa en bostad i Gasklockan märktes ett mycket stort intresse för att kunna genomför sitt bostadsköp online – 42 procent ville ha en sådan möjlighet och flera köp har redan skett direkt från Oscar Properties webbplats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Linköpings expansiva planer – helt ny stadsdel

Bygg/Arkitektur Planerna på en helt ny stadsdel i Linköping blir nu allt mer konkreta. Första etappen ska resultera i en stadsdelsnod med innerstadslik bebyggelse som kommer ge ett stort tillskott av bostäder till den expansiva staden. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY