Image
Ole Bang Pedersen, vd på Öresundsporten AB, på Skåneporten i Örkelljunga.
Ole Bang Pedersen, vd på Öresundsporten AB, på Skåneporten i Örkelljunga. Bild: Öresundsporten

Öresundsporten etablerar Skåneporten och satsar på trafiknära servicehandel

Bolag Öresundsporten AB etablerar Skåneporten Fastigheter AB. Etableringen är ett led i en pågående satsning på trafiknära servicehandel där bolagets fastigheter inom detta område – till exempel i Lund, Helsingborg och Örkelljunga – samlas i Skåneporten Fastigheter.
Publicerad den 3 Maj 2019

Skåneporten Fastigheter är ett fastighetsbolag som fokuserar på att förvärva, utveckla, förvalta och hyra ut kommersiella fastigheter i trafiknära lägen i södra Sverige.

– I och med bildandet av Skåneporten sätter vi fokus på satsningen på trafiknära servicehandel vilket vi ser ett växande behov för. Öresundsporten arbetar som tidigare med att äga, förvalta och utveckla bostäder och samhällsfastigheter i södra Sverige, säger Ole Bang Pedersen, vd på Öresundsporten.

Skåneportens största hyresgäst är Nordic Service Partner (NSP) som driver verksamhet genom varumärkena Burger King och Kentucky Fried Chicken. Andra verksamheter på Skåneporten är drivmedelsstationer, fordonsservice och handel som underlättas av en trafiknära placering.

– Vi ser ett ökat behov av trafiknära servicehandel och ser en stor potential för den här typen av fastigheter. Därför kraftsamlar vi och lägger dessa fastigheter i ett eget bolag, under ett eget varumärke. Vi är övertygade om att Skåneporten kommer att utvecklas bättre som eget bolag, säger Ole Bang Pedersen och fortsätter:

– Skåneporten har en stark och lokalt förankrad organisation, där förvaltning sker med egen personal och uthyrningsarbetet effektiviseras av en hög lokal marknadskännedom och väl inarbetade kontakter.

Skåneportens ambition är att växa med den här typen av fastigheter. Det egna varumärket innebär en tydligare profilering såväl internt som externt.
– Efter framgångarna med de befintliga enheterna i Lund, Helsingborg och Örkelljunga vill vi etablera fler Skåneporten-anläggningar runtom i södra Sverige. Vår vision är att varje sydsvensk kommun ska ha en Skåneporten-enhet. Som besökare till Skåneporten kan man förvänta sig lättillgänglig och hög service, oavsett på vilken av våra anläggningar man är, deklarerar Ole Bang Pedersen.

Skåneporten är en tillgänglig mötesplats för människor i rörelse och erbjuder ett utbud av olika typer av service för vardagliga trafikrelaterade behov och är en samlingspunkt för människor som annars kanske bara hade passerat förbi.

När vi tittar på en kommuns möjlighet att etablera ett Skåneporten är det viktigt att läget är det rätta för att kunna vara basen för en god trafiknära servicehandelsplats. Fastigheten bör ligga i direkt anslutning till en stad samt vid en huvudtrafikled, precis som på Skåneporten i Örkelljunga, säger Ole Bang Pedersen.

– Vi är jättenöjda med den utveckling som Skåneporten Fastigheter stått för i Örkelljunga, där Skåneporten är en viktig plats för vår kommun. Samarbetet är väldigt bra och det har blivit ett stort lyft för vår kommun. Det händer grejer på Skåneporten – inom kort kommer det göras ett tiotal nya etableringar här och det är mycket positivt, säger Krister Persson, näringslivschef i Örkelljunga kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige