Image
Örebro kommun köper Gasklockan 10 av KF Fastigheter.
Örebro kommun köper Gasklockan 10 av KF Fastigheter.

Örebro kommun köper av KF

Transaktioner Örebro kommun köper två fastigheter av KF Fastigheter för totalt 107,5 miljoner kronor. Syftet är att öppna upp nya möjligheter för utveckling.
Publicerad den 11 Januari 2013
Örebro kommun köper Gasklockan 10 av KF Fastigheter. Örebro kommun köper Gasklockan 10 av KF Fastigheter.

Örebro kommun köper Gasklockan 10 vid Österplan med bland andra Coop Extra och ÖoB som hyresgäster. Fastigheten har ett attraktivt läge och ger möjlighet för kommunen att styra områdets utveckling mot en mer stadsmässig miljö, där bostäder blandas med handel och andra verksamheter.

Den andra fastigheten är Rävgräva 1:63 (där Expert tidigare var hyresgäst) i handelsområdet Marieberg. Totalt omfattar köpen cirka 10 500 kvadratmeter lokalarea och 33 000 kvadratmeter tomtarea.

- Köpet av denna viktiga pusselbit för Österplans utveckling skapar, tillsammans med det tidigare köpet av Pappersbruket, stora möjligheter för en fortsatt förtätning av Örebros innerstad. Inom några år räknar vi med att områdena är bebyggda och att kommunen fått tillbaka minst den köpesumma vi nu betalar, säger Björn Sundin (S), ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad.

- När Örebro växer skapas nya jobb. Att vi nu öppnar upp området för ny byggnation genom att köpa marken gör att vi kan bli fler örebroare. Moderaterna vill att Örebro ska utvecklas till en trygg stad som förnyas och utvecklas, säger Anders Åhrlin (M), kommunalråd och gruppledare.

- Vi är glada över att kunna sälja fastigheterna till Örebro kommun och därmed både skapa bättre förutsättningar för Coops butik på Österplan och bidra till Örebros utveckling genom att skapa nya miljöer för boende och verksamhet, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd på KF Fastigheter AB.

KF Fastigheter har i affären haft Nordier Property Advisors och Grönberg Advokatbyrå som rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige