Image

Öppning för nya lägenheter på Rotebro torg

Bygg/Arkitektur Fastighetsägaren Galjaden vill bygga ett 70-tal nya lägenheter på Rotebro torg. Ett initiativ som kommunen ställer sig positiv, rapporterar Mitti.
Publicerad den 16 Mars 2017

Galjaden Fastigheter vill bygga lägenheter ovanpå den Hemköpbutik som bolaget äger på Rotebro torg. I bolagets ansökan om planbesked presenteras ett förslag med tre flyglar om 5 600 kvadratmeter BTA – motsvarande ett 70-tal lägenheter, skriver Mitti.

Från kommunens sida ser man positivt på initiativet.

– Det är väldigt positivt att fler och fler privata aktörer anammar vår vision om hur vi vill att Sollentuna, och i det här fallet Rotebro, ska utvecklas, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) till tidningen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige