Image

Onsalahus under tvångsförvaltning

JURIDIK Onsalafastigheters hyreshus i Särö ställs under tvångsförvaltning. Kommunägda Eksta Bostads AB tar med omedelbar verkan över förvaltningen.
Publicerad den 18 Augusti 2008

Hyresnämnden beslutade i fredags också att Onsalafastigheter ska betala tidigare beslutade viten på 45 000 kronor, skriver Hem & Hyra.

Onsalafastigheter har ålagts, både genom beslut i Hyresnämnden och i hovrätten att genomföra vissa reparationer – men dessa har inte genomförts.

Bolagets företrädare Bo Berglin menade, enligt Hem & Hyra, att Onsalafastigheter gjort upprepade försök att få kontakt med hyresgästerna för att göra en besiktning, men att det misslyckats, och därför har åtgärderna inte kunnat göras i tid.

Hyresnämnden går dock på hyresgästernas linje. Dessa menar att Onsalafastigheter överhuvudtaget inte har gjort någonting för att åtgärda problemen.

– Utredningen visar att hyresgästerna inte har kunnat komma i kontakt med hyresvärden och att denne i allt väsentligt inte åtlytt de åtgärdsförelägganden som meddelats, heter det i nämndens beslut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY