Image

Omtvistad fastighetsaffär godkänd

AFFÄRER Hyresnämnden i Västerås godkänner en fastighetsaffär i Fagersta som både kommunen och Hyresgästföreningen ville dra tillbaka. Det handlar om nära 300 lägenheter i fem fastigheter, den tidigare bostadsrättsföreningen Bäckens Park.
Publicerad den 20 Oktober 2008

Bostadsrättsföreningen Bäckens Park gick i konkurs för ett år sedan och konkursförvaltaren sålde då fastigheterna till A-design Fastigheter, rapporterar SR Västmanland.

A-design planerade att sälja fastigheterna vidare till moderbolaget i Tallinn, som i sin tur skulle sälja vidare till ett tredje bolag, A-design Fastigheter i Fagersta.
Både Fagersta kommun och Hyresgästföreningen var tveksamma till upplägget och menade att det knappast rörde sig om ett långsiktigt ägande.

Nu har hyresnämnden godkänt köpet, och A-design har backat från ursprungsplanerna; fastigheterna stannar hos A-design, enligt SR Västmanland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY