Image
Sigtunahem säljer till en bostadsrättsförening för 136 miljoner kronor.
Sigtunahem säljer till en bostadsrättsförening för 136 miljoner kronor. Bild: Restate

Ombildning av 58 lägenheter i Sigtuna

Transaktioner Bostadsrättsföreningen Hagtornet förvärvade den 1 december fastigheten Ragvaldsbo 1:16. Säljare var Sigtunahem och Restate var ombud i processen.
Publicerad den 6 December 2021
Annons
Image

Brf Hagtornet i Sigtuna består av 58 lägenheter och totalt omfattar bostadsytan 4 350 kvadratmeter. Köpeskillingen var 136 miljoner kronor.

– Sigtuna är ett populärt område som många söker sig till och precis som på övriga bostadsmarknaden så ligger bostadspriserna på rekordnivåer. Att vara med i en ombildningsprocess från hyresrätt till bostadsrätt är därför ett smart sätt att komma in på bostadsmarknaden, säger Clarence Hammarslätt på Restate som bistått vid ombildningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige