Image

Ola Serneke får stadsbyggnadspris

Event Ola Serneke har vunnit Yimby Göteborgs stadsbyggnadspris 2015 för initiativet till Karlavagnsplatsen och skyskrapan på Lindholmen i Göteborg.
Publicerad den 1 April 2015
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Yimby Göteborgs stora pris till Albert Lilienbergs minne (Yimbypriset) är ett årligt stadsbyggnadspris som delas ut till personer och organisationer som bidragit till en bättre stadsutveckling i Göteborg. I år går priset till Sernekes koncern-vd Ola Serneke, med motiveringen:

”För det uppfriskande och utmanande initiativet att planera tät och hög blandstad på Lindholmen, vilket ger framtidshopp för Göteborg och Hisingen. Som grädde på moset Nordens högsta skyskrapa, Karlavagnstornet, en viktig och spännande markering av att det är här det händer. Handlingskraftige entreprenören Ola Serneke visar vägen framåt, en energikick som Göteborg så väl behöver.”

- Det är klart att det är hedrande att bli framröstad på detta sätt och jag vill tacka alla som har röstat. Det är naturligtvis extra roligt när det gäller ett projekt jag jobbat med så länge och som äntligen blir verklighet, säger Ola Serneke.

Yimby står för Yes In My Back Yard och är ett partipolitiskt obundet nätverk som förespråkar en tätare blandstad och dynamiska, levande stadsmiljöer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige