Image

Oklarheter kring Sundqvists avtal

AFFÄRER Parterna Maths O Sundqvist, Carnegie och Valot skrev redan i november på det slutgiltiga avtalet dem emellan. Men av någon anledning har Riksgälden sinkat ärendet genom att inte skriva på.
Publicerad den 15 Januari 2010

Riksgälden är egentligen inte part i målet, dess enda uppgift är att godkänna uppgörelsen mellan Sundqvist, Carnegie och Carnegies problemkreditbolag Valot, skriver Dagens Industri.

Det är oklart varför Riksgälden förhalar avtalets godkännande.

- Jag vet inte exakt hur det ligger till just nu, ring Daniel Barr, säger Riksgäldens chef Bo Lundgren, när Dagens Industri ringer upp honom.

Daniel Barr, som sitter i Valots styrelse på Riksgäldens mandat, konstaterar bara att Riksgälden inte är en avtalspart och passar på andra frågor.

- Riksgälden är inte part i något avtal med Maths O Sundqvist. Jag har inga andra kommentarer, säger han till DI.

Hos Carnegie-Valot ligger frågan nu hos Harald Mix, vd för Altor som i dag äger Carnegie tillsammans med Bure. Trots att DI har sökt honom via e-post och telefon i sex dagar har han inte hört av sig, skriver DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige