Image

Oklarheter grusar BRF-planer i Sundbyberg

JURIDIK Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg återtar nu köperbjudandet till bostadsrättsföreningen Logdansen i Ör. Bakgrunden är det fortsatt oklara rättsläget beträffande köpstämmans korrekta genomförande i juni 2008.
Publicerad den 8 Maj 2009

– Den utdragna försäljningsprocessen är inte heller förenligt med vårt uppdrag att aktivt äga fastigheter och förvalta dessa på ett långsiktigt och professionellt vis till nytta för stadens invånare, säger vd Anette Sand.

Ett trettiotal lediga lägenheter i fastigheten kan nu erbjudas de cirka 6 000 sökande som finns i Förvaltarens bostadskö. Dessutom kan hyresgästerna i fastigheten återigen ta del av det valfria lägenhetsunderhållet.

– Fastigheten ingår från och med nu i vårt långsiktiga program för stambyten och energieffektivisering där hela Ör är ett prioriterat område, säger Anette Sand.

Det var vid styrelsemötet den 20 april 2009 som Förvaltarens styrelse återtog köperbjudandet till Logdansen efter att under vintern och våren följt utvecklingen i det aktuella ärendet.

Bakgrunden till det oklara rättsläget är att fyra hyresgäster i september 2008 lämnade en stämningsansökan till Solna Tingsrätt avseende \″klander av beslut på köpstämma 12 juni 2008\″. Förvaltaren är ingen part i det aktuella ärendet i tingsrätten.

I mars 2009 genomfördes en muntlig förhandling i tingsrätten och huvudförhandlingen är utsatt till 9 november.

Fakta – Ombildning av fastigheten Violen 2 i Ör till bostadsrätt:
• December 2007 får BRF Logdansen erbjudande om friköp av fastigheten Violen 2 i Ör med 270 lägenheter.
• Maj 2008 säger första köpstämman nej till köp.
• Juni 2008 säger andra köpstämman ja till köp.
• Augusti 2008 skrivelse till Förvaltaren med synpunkter på köpstämman från fyra hyresgäster, vilka även lämnar en stämningsansökan till Solna Tingsrätt.
• Oktober 2008 – mars 2009 följer Förvaltarens styrelse ärendet.
• Mars 2009 muntlig förhandling i Solna Tingsrätt som sätter ut 9 november som huvudförhandling.
• April 2009 beslutar Förvaltarens styrelse att återta köperbjudandet.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige