Image

Ökande siffror för Pandox

Bolag Pandox redovisar ett resultat på 425 miljoner för Q3. Resultatet inkluderar engångsintäkten på 60 miljoner från förlikningen med Nordic Hospitality Group.
Publicerad den 5 November 2015
Anders Nissen. Bild: Pandox
Anders Nissen.

Intäkter från fastighetsförvaltning uppgick till 458 (380) miljoner kronor, vilket inkluderar engångsintäkten om 60 miljoner kronor. Ökningen var tio procent justerat för engångsintäkt, valutakurseffekter och jämförbara enheter.

Driftnettot från fastighetsförvaltning uppgick till 403 (310) miljoner kronor. Ökningen var tio procent justerat för engångsintäkt, valutakurseffekter och jämförbara enheter.

Driftnettot från operatörsverksamhet uppgick till 115 (88) miljoner kronor, en ökning med 31 procent. Ökningen var tolv procent justerat för valutakurseffekter och jämförbara enheter.

EBITDA uppgick till 495 (377) miljoner kronor. Ökningen var 15 procent justerat för engångsintäkt.

Periodens resultat uppgick till 425 (240) miljoner kronor och inkluderar engångsintäkt om 60 miljoner kronor samt kompensation för tidigare skattekostnad om 19 miljoner kronor.

Cash earnings uppgick till 407 (259) miljoner kronor, en ökning med 148 miljoner kronor.

- Pandox redovisar ett starkt resultat för det tredje kvartalet. Drivkrafterna bakom det högre resultatet är dels fortsatta förbättringar på hotellmarknaden med en ökad tillväxttakt inom fastighetsförvaltning där bland annat renoverade hotell kommer tillbaka med full kapacitet och dessutom bidrar med ökade marknadsandelar, dels en stigande efterfrågan och god produktivitet i operatörsverksamheten. Lägre finansieringskostnader bidrar också till resultatökningen, skriver Anders Nissen i vd-ordet.

- Vi befinner oss nu i en intressant marknadsfas där premiumsegmentet i internationella marknader, som ligger tidigt i hotellkonjunkturcykeln, har växlat upp sin tillväxt ordentligt och där genomsnittspriset per sålt rum ökar. Hotellkonjunkturcykeln har överlag stärkts i det tredje kvartalet vilket gett ett positivt avtryck i hela Pandox hotellportfölj.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige