Image

Ökade hyresintäkter för Rikshem

Bolag Rikshem publicerar delårsrapporten för perioden januari-juni 2016. Hyresintäkterna har ökat till 1 205 mkr (979), varav 4,4 procent för jämförbara fastigheter. Resultat efter skatt uppgick till 929 mkr (529).
Publicerad den 1 September 2016

Rikshems hyresintäkter ökade med 4,4 procent för jämförbara fastigheter. Det meddelades när bolaget presenterade sin delårsrapport.

Rapporten i korthet:

• Hyresintäkterna ökade till 1205 mkr (979)
• För jämförbara fastigheter ökade hyresintäkterna med 4,4 procent (2,3)
• Driftnettot ökade till 687 mkr (563)
• För jämförbara fastigheter ökade driftnettot med 5,5 procent (5,3)
• Förvaltningsresultat om 587 mkr (158)
• Resultatet för perioden var 929 mkr (529)
• Fastighetsbeståndets värde 35 373 mkr (32 009)

Rikshems tf vd, Sven-Göran Svensson, kommenterar rapporten:

– Ett förbättrat förvaltningsresultat men också den positiva värdeförändringen på våra fastigheter gör att vi levererar ett mycket gott resultat för årets första sex månader. Perioden har präglats av den handlingskraft som är ett signum för Rikshem och innefattat såväl fastighetsaffärer och nya stora avtal som uppstart av nybyggnation och beslut om flera stora ROT-projekt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har länge varit och är ett stort intresse kring vår portfölj"

Bolag Nyfosa jobbar vidare för fullt trots att det är semester för många nu. Under gårdagen ingick de en avsiktsförklaring med fonder rådgivna av Blackstone om avyttring av en logistik­portfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor. Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa, berättar för Fastighetssverige hur transaktionsmarknaden ser ut och vad för typ av förvärv de nu letar efter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY