Image

Ökad aktivitet på ombildningsmarknaden

Bolag Låga boräntor, kommande amorteringskrav och eventuellt stopp för paketering leder till ökad aktivitet på ombildningsmarknaden, enligt Restate.
Publicerad den 7 September 2015
Björn Isaksson Bild: Restate
Björn Isaksson

- Vi har efter sommaren kunnat konstatera en kraftig ökad efterfrågan på tjänsterna ombildning till bostadsrätt och nyproduktion av bostadsrätter, säger Björn Isaksson på Restate.

- Förklaringar kan vara att boräntorna inte kan bli mycket lägre och att amorteringskravet snart är en realitet. Den främsta förklaringen torde vara den kommitté som Regeringen tillsatte den 11 juni. Den ska se över möjligheten att stoppa paketering av fastigheter. Paketering tillämpas även vid nyproduktionen av bostadsrätter, genom att den mark som ska bebyggas paketeras i dotterbolag som säljs till bostadsrättsföreningen. Om vinsten i stället ska inhämtas via entreprenaden drabbas den av både moms och bolagsskatt, fortsätter Isaksson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige